Νόμιμο ή παράνομο το εξοχικό του Υπουργού Περιβάλλοντος
Ημερομηνία Thursday, October 18 @ 20:33:06 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Ευθύνες στην Πολεοδομία Μαρκόπουλου επιρρίπτει ο κ. Σουφλιάς

Τη διαβεβαίωση ότι η εξοχική κατοικία του στην Παλαιά Φώκαια χτίζεται με νόμιμη άδεια έδωσε χθες με ανακοίνωσή του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς, έπειτα από δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η κατασκευή της κατοικίας γίνεται χωρίς εν ισχύι οικοδομική άδεια.

Ο κ. Σουφλιάς υπογραμμίζει ότι το υπό ανέγερση σπίτι του δεν είναι προϊόν αυθαιρέτων ενεργειών του, αφού και νόμιμη άδεια για την κατασκευή του έχει και το νόμιμο δικαίωμα για την τροποποίηση των σχεδίων- το οποίο διατηρεί ως σήμερα. Οπως αναφέρει ο υπουργός η Πολεοδομία Μαρκοπούλου καθυστέρησε επί 32 μήνες- κατά παράβαση του νόμου, ο οποίος ορίζει εννέα μήνες- να εγκρίνει την τροποποίηση της υπάρχουσας οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της οικίας του στην περιοχή Θυμάρι-Τρύπια Πέτρα Παλαιάς Φώκαιας, ενώ για την καθυστέρηση δεν τον είχε ενημερώσει ο αρχιτέκτονας κ. Ν.Μεταξάς στον οποίον έχει αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού. Την καθυστέρηση της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου επιβεβαιώνει χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. «Είναι γνωστό το ήθος και η ακεραιότητα του υπουργού κ.Γιώργου Σουφλιά» απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, ερωτηθείς για το θέμα.

_______________________________________________________________________________

Καταγγελίες Πάγκαλου για τον δασάρχη Μαρκοπούλου

Τα έργα και οι ημέρες του δασάρχη Μαρκοπούλου κ. Π.Κανελλόπουλου, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε λάβει από πολίτη για διεκπεραίωση υπόθεσής του, έφθασαν και στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Πάγκαλου. Οπως τόνισε κατά τη σχετική συζήτηση ο κ. Πάγκαλος, «βοά η περιοχή για τη δράση του δασάρχη,ο οποίος αποχαρακτήριζε δασικές εκτάσεις ή εκτάσεις του Δημοσίου και τις αναγνώριζε ως ιδιωτικές δωροδοκούμενος, είτε εξεβίαζε δημιουργώντας θέματα δασικού χαρακτήρα γύρω από εκτάσεις τις οποίες απέδιδε τελικά ελεύθερες στην οικοπεδοποίηση για να εισπράξει χρήματα».

(πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, 5/10/2007)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1265