Παγκόσμια ημέρα των ζώων
Ημερομηνία Tuesday, October 09 @ 22:24:27 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο Τύπου

Θέμα: « ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΑΞΗ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο για το περιβάλλον, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έρχεται να επισφραγίσει την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους.

Συμβολικά, λοιπόν, ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα απελευθερώσει δύο θαλάσσιες χελώνες, τoν Δία, μια πράσινη χελώνα και τον Παυλούκο, μια Caretta caretta, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το απόγευμα στα Λεγραινά Αττικής (όποιος ενδιαφέρεται να παραστεί στην απελευθέρωση να επικοινωνήσει με τον κ. Παύλο Τσάρο για την ακριβή ώρα τηλ. 6972 877962), ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου θα γίνεται κάθε μία ώρα η παρουσίαση της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στην Ελλάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και έχει τίτλο «ΚΑΡΕΤΤΑ» (διάρκεια 25΄).

Σας πληροφορούμε ότι το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11.00πμ-5.00μμ τα Σαββατοκύριακα και από τις 1.00μμ-5.00μμ τις καθημερινές Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ελάτε λοιπόν να δείτε από κοντά θαλάσσιες χελώνες σε ανάρρωση και να μάθετε την ιστορία της κάθε μίας ξεχωριστά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ιστορία της χελώνας Mikail η οποία προσγειώθηκε στο κατάστρωμα ενός γαλλικού τάνκερ σπρωγμένη από ένα τεράστιο κύμα στη διάρκεια μεγάλης θαλασσοταραχής στην περιοχή της Αδριατικής.

Ας γιορτάσουμε μαζί λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διότι εμείς πιστεύουμε πως η γνώση είναι σύμμαχος της ευθύνης και εχθρός της αδιαφορίας.

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια
Εάν επιθυμείτε φωτογραφικό υλικό επικοινωνήστε μαζί μας
Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα: 210 8982600

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα, την περίθαλψη και την διαχείριση των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1235