Αίγινα, ενεργοί πολίτες
Ημερομηνία Tuesday, October 09 @ 22:17:18 UTC
Θέμα Αίγινα


Είμαστε….
… κάτοικοι και φίλοι της Αίγινας.
… λάτρεις του νησιού και ευγνώμονες που απολαμβάνουμε τη φύση, τη θάλασσα και την καλημέρα των ανθρώπων του.
… ανήσυχοι για το μέλλον της Αίγινας. Όλοι συμβάλουμε με τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα και τα σκουπίδια μας να την μετατρέπουμε αργά η γρήγορα σε προάστιο της Αθήνας με ότι αρνητικό συνεπάγεται.
… αναγκασμένοι να κάνουμε σκέψεις για τα προβλήματα του νησιού που αυξάνονται συνεχώς όπως και ο πληθυσμός του.
… αποφασισμένοι να αναζητήσουμε λύσεις, να ανοίξουμε διάλογο όπου μπορούμε με όλους τους φορείς του νησιού για να συμβάλουμε και στις λύσεις των προβλημάτων.
… οραματιστές. Θέλουμε να φυλάξουμε τον μοναδικό χαρακτήρα της Αίγινας, να υποστηρίξουμε την προστασία της φυσικής ομορφιάς και του παραδοσιακού πλούτου της.
… εξαρτημένοι από τις προτάσεις, τις ιδέες και την όρεξη για δουλειά όλων όσοι μοιράζονται τους σκοπούς μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΡΕΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΟΧΙ, ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΝΑΙ, ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ )

ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ

ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στις 6 Φεβρουαρίου του 2006, πήρε θετική απόφαση για την κοινωνική αποδοχή της εγκατάστασης βιομηχανίας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και ασφαλτομίγματος, δίπλα στο ρέμα της Σκοτεινής. Στην πραγματικότητα όμως, ελάχιστοι πολίτες γνώριζαν το θέμα.

Σήμερα πλέον ο τοπικός Τύπος με πρωτοσέλιδα, ενημερώνει τον κόσμο και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του έργου, που συνοπτικά αναφέρουμε παρακάτω:
Η καταστροφή του ρέματος, που είναι η πιο σημαντική υδρολογική λεκάνη και πηγή εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα της Αίγινας (εξ’ου και η Νομαρχία κατασκεύασε πρόσφατα, ανασχετικά φράγματα)

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ήδη υπάρχει στο νησί και θα ενταθεί με την προμήθεια και διακίνηση υλικών από εντελώς ακατάλληλους δρόμους.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος από την επεξεργασία της ασφάλτου που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στο έδαφος, στα πετρώματα και τα φυτά και οι εκπομπές αερίων, σκόνης και οσμών.

Σημειώνουμε ότι το ρέμα της Σκοτεινής (κατά τη μυθολογία Ασωπός ποταμός) είναι περιοχή με ιδιαίτερη οικολογική αξία, που το φυσικό της περιβάλλον έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο μέχρι σήμερα.

Με τις υπογραφές μας, επιθυμούμε να καταθέσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε αρμόδια Αρχή με αρχικό αποδέκτη το Δήμο Αίγινας, ο οποίος θα πρέπει να επανεξετάσει την προηγούμενη απόφαση και να ενεργήσει επειγόντως, για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος.

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας http://www.energoi-aegina.gr/

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1233