Ενάντια
Ημερομηνία Wednesday, August 29 @ 23:12:42 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α
Η ΟΡΓΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργής της Ενωτικής ΑΝΤΙκαπιταλιστικής Αριστεράς και διαδήλωσαν σήμερα μαχητικά την οργή τους για τους αδικοχαμένους νεκρούς των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Αιτωλοακαρνανίας κα.

Με συνθήματα όπως στείλτε τα ΜΑΤ να σβήνουν τις φωτιές και όχι να κυνηγάνε τους διαδηλωτές», «οι περικοπές βάζουν τις φωτιές δολοφόνοι είναι οι καπιταλιστές», «λεφτά για καναντέρ και πυροσβεστική, όχι άλλοι πραίτορες και εξοπλισμοί», «Βύρωνα Κωστάκη τα έχετε χαμένα μέχρι να ξυπνήσετε θα είναι όλα χαμένα», «ασύμμετρη απειλή είναι η κυβέρνηση του Καραμανλή», «ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί, κάτω η κυβέρνηση του Καραμανλή».

Η κυβέρνηση έστειλε ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ που μάλιστα επιτέθηκαν αναίτια στους διαδηλωτές μετά το τέλος της πορείας. Έφτασαν να επιτεθούν με χημικά σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν στην οδό Ιπποκράτους και Ακαδημίας τραυματίζοντας και στέλνοντας στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα τον Γιώργο Αλεξάτο, μέλος του Συντονιστικού της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.

Οι διαδηλωτές βάδισαν από τα Προπύλαια μέχρι την Βουλή όπου και επέδωσαν ένα φέρετρο στον επικεφαλής της Αστυνομίας για να το μεταφέρει στους υπεύθυνους.
Επάνω υπήρχε αφίσα με σύνθημα «οι νεκροί δικοί μας, τα κέρδη και τα τσιμέντα δικά τους».

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φορείς και κάθε αντιστεκόμενο πολίτη να σταθεί στο πλευρό του κόσμου που η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης τον εγκαταλείπει στο έλεος της πυρκαγιάς. Για να δώσουμε τη μάχη να αναγκάσουμε τώρα την κυβέρνηση να στείλει εναέρια μέσα και πυροσβεστικά και να σβήσει τις φωτιές. Για να μην τολμήσουν να ξαναφέρουν την αναθεώρηση του άρθρου 24. Για να δώσουν πραγματικές ενισχύσεις στους πυρόπληκτους και όχι προεκλογικά ψίχουλα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Επικοινωνήστε με την Επιτροπή Τύπου:
Αλεξάτος Γιώργος, 6972507666
Κωνσταντίνου Πέτρος, 6932828964,
Λούκα Μαρία 6945262939
Ράπτης Κώστας, 6937494023,
Τσίχλη Μαριάννα, 6972779824

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1145