Ο απλός πολίτης
Ημερομηνία Wednesday, August 29 @ 23:07:19 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΤEΙΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ:

Πρόληψη πυρκαγιών: με αντιπυρικές ζώνες στα δάση, με τακτική φύλαξη των δασικών περιοχών, με συστήματα ενεργοποίησης αυτόματου συναγερμού, ακόμη και με παρακολούθηση μέσω δορυφόρου.

Αντιμετώπιση πυρκαγιών: Με έμπειρο ειδικευμένο προσωπικό, με περισσότερα σύγχρονα μέσα (οχήματα, ελικόπτερα κ.λ.π) με ενημέρωση των πολιτών πώς να αντιμετωπίζουν σωστά τις πυρκαγιές, με εκπαίδευση των στρατιωτών για αντιμετώπιση πυρκαγιάς (που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται σε περίπτωση πολέμου).

Μέτρα μετά την πυρκαγιά: ?μεσος καθαρισμός των καμμένων περιοχών, υποχρεωτική αναδάσωση και παρακαλούθησή της (με συμμετοχή ίσως και των ίδιων των πολιτών εάν θέλουν), πολύ αυστηρές ποινές στους εμπρηστές από πρόθεση.

Αν μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες με αντίστοιχη αύξηση σε πυροσβεστικά μέσα δεν θα είχαμε τόσες απώλειες. Επίσης οι στρατιώτες από τουαλετοφύλακες να γίνουν δασοφύλακες, αν οι χιλιάδες στρατιώτες αντί για άδειες και διανυχτερεύσεις έκαναν περιπολίες θα είχαμε λιγότερα δυσάρεστα συμβάντα.

Στις φωτιές της Χαλκιδικής είχε γίνει αυτή η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ Υπουργού και του Αντώνη Κανάκη. Σαν Κασσάνδρα, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, ο Κανάκης ρωτάει:
Κανάκης: "Τι πρέπει να συμβεί; Πόσες ζωές πρέπει να κινδυνέψουν για να σκύψετε το κεφάλι και να πείτε ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα κρατικός μηχανισμός; Θα 'πρεπε όλοι οι άνθρωποι στην παραλία να καούν ζωντανοί;"
Υπουργός: "Δεν κάηκε κανένας"
Κανάκης: "Τυχαία δεν κάηκε κανένας"


Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1143