Αναδάσωση εύκολη, γρήγορη με συνταγή Τσιπουρίδη
Ημερομηνία Monday, August 27 @ 23:33:52 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ με συνταγή ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗ
της Ελένης Α. Παπαδοπούλου

Δεν καταλαβαίνω, γιατί τόσος θρήνος και καημός για τα καμένα δάση... Η λύση είναι απλούστατη και την κατέγραψε σαφέστατα ο κ. Τσιπουρίδης, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ. (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας). Σε διαφημιστικό φυλλάδιο που μοίρασε πλουσιοπάροχα και δωρεάν η εταιρεία για να παινέψει τις αρετές της ανεμογεννήτριας, ο κ. Τσιπουρίδης μεταξύ άλλων «εμπνευσμένων» επιχειρημάτων αναφέρει και το εξής ιδιοφυές και αφοπλιστικό: Με μια ανεμογεννήτρια -ισχυρίζεται.
«...ετησίως αποφεύγεται n εκπομπή 4500 τόνων C02 και ανάλογων ποσοτήτων S02, ΝΟx, στάχτης και σωματιδίων. Και αυτό σημαίνει ότι μια ανεμογεννήτρια είναι το ίδιο αποδοτική -όσο ένα δάσος 6.000 στρεμμάτων! (ή 300.000 δένδρα)»

Δεν γνωρίζω πού ακριβώς διδάχτηκε αυτά τα εκπληκτικά και ανατρεπτικά μαθηματικά ο κ. ΤσιπουρΙδης, αλλά για να το λέει ένας Δρ. κάτι παραπάνω θα ξέρει από μένα την «ταπεινή και άσχετη» δημοσιογράφο!!! Απαιτώ, λοιπόν, ο κ. Σουφλιάς να προσλάβει τον κ. Τσιπουρίδη στην επιχείρηση αναδάσωσης και να λύσουμε στο άψε-σβήσε το έγκλημα της καμένης γης... Μία ανεμογεννήτρια=300.000 δέντρα και το συζητάμε ακόμα;;; Φυτέψτε τις και καθαρίσαμε! ...Βέβαια, εκείνο που με προβληματίζει κομματάκι είναι το τι είδους ζώα θα κατοικήσουν αυτό το δάσος... Ελπίζω, όμως, ότι ο κ. Τσιπουρίδης θα έχει μια εμπνευσμένη απάντηση και γι' αυτό το δευτερεύον προβληματάκι!

περ. ΕΠΑΘΛΟ, Ιούλιος-Αύγουστος 2007

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1095