Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας
Ημερομηνία Sunday, August 05 @ 20:29:15 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
Δελτίο Τύπου
Θέμα: «Προστασία της θαλάσσιας πανίδας στην πράξη από το Λιμενικό Σώμα»

Με πραγματικό ενδιαφέρον αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνα Caretta caretta και προσέφερε πάντα στις επιχειρήσεις διάσωσης τραυματισμένων θαλασσίων χελωνών.
Αυτή τη φορά όμως οι κόποι των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποζημιώθηκαν, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να απελευθερώσουν 2 τραυματισμένες Caretta caretta μετά την θεραπεία τους στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Σε συνεννόηση με το Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας και τον διοικητή του κ. Σωκράτη Γασπαράτο επιβιβάστηκαν σε άκατο του Λιμενικού εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ μαζί με τις 2 χελώνες: Χρήστο και Καρολίνα και με την συνοδεία 2 φουσκωτών σκαφών του ΟΦΣΕ (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος) απελευθέρωσαν τις χελώνες στα ανοικτά του Σαρωνικού.
Η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη όταν τα δύο ζώα, που το είδος τους βρίσκεται στην λίστα των απειλούμενων ειδών, εξαφανίστηκαν στο απέραντο γαλάζιο.
Για άλλη μια φορά η συνεργασία εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ ευαισθητοποιημένων πολιτών (ΟΦΣΕ) και κρατικής υπηρεσίας με ευσυνείδητους λειτουργούς δημιούργησε αξιομνημόνευτα αποτελέσματα.
Η προσπάθεια όλων μας για τη σωτηρία αυτών των ζώων συνεχίζεται.

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα, την περίθαλψη και την διαχείριση των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1053