ΑΡΧΕΛΩΝ, απελευθερώσεις
Ημερομηνία Wednesday, July 25 @ 19:17:13 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ»

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 18.30, έξω από το Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας (στην Δ’ Μαρίνα Γλυφάδας), θα ξεκινήσει το ταξίδι για την απελευθέρωση της Καρολίνας και του Χρήστου. Εντυπωσιακό είναι ότι οι απελευθερώσεις θα γίνουν από σκάφος του Λιμενικού Τμήματος Γλυφάδας, συνοδεία δύο φουσκωτών σκαφών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος.

Οι δύο αυτές θαλάσσιες χελώνες, τράβηξαν την προσοχή, όχι μόνο αυτών που ασχολήθηκαν για την θεραπεία τους, αλλά και όλων όσων επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Έγιναν διάσημες κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο Διάσωσης, κυρίως για το μέγεθός τους, και αυτό διότι είναι σπάνιο να δει ο άνθρωπος θαλάσσια χελώνα σε μικρή ηλικία δεδομένου ότι τα ίχνη τους χάνονται, από την ώρα που γεννιούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Οι απελευθερώσεις θα γίνουν αυτή τη φορά, σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας, στα ανοιχτά του Σαρωνικού Κόλπου, για να μειωθεί ο κίνδυνος νέου ατυχήματος των δύο χελωνών.

Για τη Σύνταξη:
H Καρολίνα έχει 28 πόντους καβούκι, ζυγίζει 2 κιλά και 350 γραμμάρια και βρέθηκε στον Κίσσαμο της Κρήτης στις 4/5/07 με τραυματισμένο το πίσω πτερύγιο.
Ο Χρήστος έχει 37 πόντους καβούκι, ζυγίζει 5,5 κιλά και είχε καταπιεί αγκίστρι. Ο Χρήστος βρέθηκε από ψαρά στον Σαρωνικό στις 6/5/07.

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα, την περίθαλψη και την διαχείριση των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1037