Σύρος, η Ορνιθολογική Εταιρεία στην Ερμούπολη
Ημερομηνία Wednesday, July 25 @ 18:22:21 UTC
Θέμα Σύρος


Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aθήνα, 28.06.2007

Περίπτερο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην Ερμούπολη

Τη λειτουργία Περιπτέρου Ενημέρωσης με θέμα τη σημαντική φυσική κληρονομιά της Σύρου και τα πουλιά του Αιγαίου εγκαινιάζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στην Ερμούπολη, την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Η δράση αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ερμούπολης, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και την περιβαλλοντική οργάνωση «Εύπλοια», έχει ως σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Σύρου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξή του. Ανάλογα Περίπτερα Ενημέρωσης έχουν λειτουργήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ανταποκρίνονται στην ανάγκη των κοινωνιών για έγκυρη ενημέρωση και καλύτερη γνώση των περιβαλλοντικών ζητημάτων του τόπου τους. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της Ε.Ο.Ε., μέλη και εθελοντές, όπως επίσης και να προμηθευτούν έντυπο ενημερωτικό υλικό. Το Περίπτερο βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη (Δημαρχείο) και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 ως τις 23:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κώστας Τενεκετζής, Συντονιστής Προγραμμάτων, τηλ. 6932897893

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την προστασία των ?γριων Πουλιών και των Βιοτόπων τους στην Ελλάδα. Από το 1982, εργάζεται με σκοπό να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τους ανθρώπους. To έργο της περιλαμβάνει ευρύ φάσμα δράσεων: από την προστασία και την έρευνα, ως την ενημέρωση, την εκπαίδευση, αλλά και τις παρεμβάσεις για τα κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι εταίρος της Birdlife International, της μεγαλύτερης παγκόσμιας ομοσπονδίας που ασχολείται με την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους.

Οι στόχοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας είναι:
Η προστασία των πουλιών και η συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών για τα είδη και τους βιοτόπους τους, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων προστασίας Η ενημέρωση των πολιτών για το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια πουλιά, δια μέσου της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δράσεων ευαισθητοποίησης Η παρέμβαση στις περιπτώσεις παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και η διατύπωση και προώθηση θέσεων για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα

Γραφείο Επικοινωνίας:
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό. Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Αθηνών: 691/82. ΑΦΜ: 090145013 ΑΦ: 11104
Κεντρικά Γραφεία: Β. Ηρακλείου 24, Αθήνα 106 82. Τηλ./Fax: 210-8228704, 8227937
Γραφεία Θεσ/νίκης: Καστριτσίου 8, Θεσ/νικη 546 23. Τηλ/Fax: 2310-244245
e-mail: info@ornithologiki.gr website: www.ornithologiki.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1030