Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search



     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Απορ/τα-Ανακύκλωση: Κέρκυρα, ανακύκλωση

ΝησιάΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ! ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Ποια, μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δρα χωρίς κανένα σχεδιασμό, από το γεγονός, ότι: Ουδέποτε έλαβε υπ' όψη ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά, παράγονται στον Νομό μας πολύ περισσότερο από τις μεγάλες και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, παρά από τα ίδια τα νοικοκυριά; Αρκεί να κάνει μια βόλτα κανείς, στην παλιά πόλη, αργά το βράδυ και να συγκρίνει τα βουνά των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται από τα εστιατόρια με εκείνες τις λίγες και μικρές νάιλον σακούλες που (αδιόρθωτα, ακόμα) …πετούν από το παράθυρο, ή κατεβάζουν οι κάτοικοι κάθε μέρα.

Μίλησε ποτέ κανείς για ανακύκλωση στα μεγάλα ξενοδοχεία;

Προέβλεψε κανείς το πώς θα ξεκινήσει από εκεί η ανακύκλωση;

Παντελής έλλειψη ακόμα και …στοιχειώδους φαντασίας.

Διοργανώνουν διαλέξεις, με …«ειδικούς», στις οποίες, μας …διαβάζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομίζουν ότι κάτι έκαναν!»...

αρ πρ. 106/2007 Κέρκυρα 20/6/2007

Προς:
Επιμελητήρια Κέρκυρας
Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων
Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων
Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων
Κοιν.
Σωματείο Ξεναγών Κέρκυρας, ΤΕΔΚ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Σύνδεσμο Καθαριότητας

Επείγουσα έκκληση: για λήψη δραστικών μέτρων για ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης των σκουπιδιών.

Αξιότιμοι,
Μετά τα όσα συνέβησαν, διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και την αδυναμία λήψης αποφάσεων, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων από μια τοπική αυτοδιοίκηση που δείχνει να μην έχει καταλάβει ούτε καν πιο είναι το ζητούμενο για την επιτυχία στην διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση που διέταξε το άνοιγμα του ΧΥΤΑ, έγινε με σκοπό να αποφευχθεί ο κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες από τα σκουπίδια και την ζέστη στην πόλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι Τεμπλονίου που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν και δεν συνεχίζουν να έχουν δίκιο και δεν σημαίνει ότι το θέμα «έληξε» και ότι όλα πάνε μια χαρά. Αν δεν γίνει κάτι το ουσιαστικό, σε λίγο θα βρεθούμε πάλι σε νέα αδιέξοδα και μεγαλύτερα μάλιστα.

Και ποιος δεν έχει βαρεθεί να ακούει τους τόσους «ειδικούς» να μας λένε τις ίδιες «θεωρίες», ξανά και ξανά; Οι ίδιοι οι βουλευτές τώρα, επαναλαμβάνουν τα όσα εμείς λέγαμε, προειδοποιούσαμε και ζητούσαμε, χρόνια πριν. Η ίδια η Νομαρχία τώρα, δικαίωσε με το πόρισμά της τις τόσες καταγγελίες που ξεκινήσαμε να κάνουμε χρόνια πριν και επισήμανε ότι ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου «πρέπει να κλείσει εφόσον δεν μπορεί να διορθωθεί».

Όλοι, αιρετοί και μη, μη ξέροντας τι άλλο να κάνουν, «αναμασούν» τις …ίδιες θεωρίες ξανά και ξανά και μοιάζουν να πιστεύουν ότι, φέρνοντας τους ειδικότερους επιστήμονες να μας τις …εξηγήσουν, θα …εξορκίσουν έτσι, την ρύπανση και θα …εξευρεθεί, «ως δια μαγείας» από μόνη της μια λύση.

Ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι επιστήμονες που μας έφεραν, δεν μπόρεσαν να κάνουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όλες αυτές οι θεωρίες, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, πράγμα που είναι και το ζητούμενο ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ, δε την αποτυχία τους, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, πράγμα που αποτελεί ακόμη μια απόδειξη, ότι δεν αποσκοπούν καθόλου στην επιτυχία της ανακύκλωσης.

Παρ’ όλο που η κατασκευή και λειτουργία, ενός και μόνου, Νομαρχιακού ΧΥΤΥ» είναι μονόδρομος, τον οποίο κανείς δεν αμφισβητεί, κανείς αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είπε μέχρι σήμερα, αυτή την … «μαγική λέξη» (ΧΥΤΥ), αποδεικνύοντας και πάλι, ότι με τίποτα δεν αποσκοπούν στην πραγματική επιτυχία της ανακύκλωσης. Κανείς δεν πρότεινε να γίνει ΧΥΤΥ. (Γιατί;…)

Ποια, μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δρα χωρίς κανένα σχεδιασμό, από το γεγονός, ότι: Ουδέποτε έλαβε υπ όψη ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά, παράγονται στον Νομό μας πολύ περισσότερο από τις μεγάλες και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, παρά από τα ίδια τα νοικοκυριά; Αρκεί να κάνει μια βόλτα κανείς, στην παλιά πόλη, αργά το βράδυ και να συγκρίνει τα βουνά των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται από τα εστιατόρια με εκείνες τις λίγες και μικρές νάιλον σακούλες που (αδιόρθωτα, ακόμα) …πετούν από το παράθυρο, ή κατεβάζουν οι κάτοικοι κάθε μέρα.

- Μίλησε ποτέ κανείς για ανακύκλωση στα μεγάλα ξενοδοχεία;
- Προέβλεψε κανείς για το πώς θα ξεκινήσει από εκεί η ανακύκλωση;
- Παντελής έλλειψη ακόμα και …στοιχειώδους φαντασίας.
- Διοργανώνουν διαλέξεις, με …«ειδικούς», στις οποίες, μας …διαβάζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομίζουν ότι κάτι έκαναν!

Διαπιστώνοντας, λοιπόν για μια ακόμη φορά όλα αυτά, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλίας Κέρκυρας αποστέλλει ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ και θερμή παράκληση προς όλους εσάς τους Τουριστικούς και Επαγγελματικούς φορείς για τις πρωτοβουλίες σας, για να σώσουμε τον τόπο μας και την αξιοπρέπειά μας.

Προς τον σκοπό αυτό, θεωρούμε απαραίτητο να γίνει μια συνάντηση εκπροσώπων των φορέων σας, ώστε να συζητηθεί ο τρόπος να ξεκινήσει η ανακύκλωση από τις ίδιες τις επιχειρήσεις με πρωτοβουλίες των φορέων τους.

Η κοινωνία των πολιτών, στα πλαίσια της οποίας δραστηριοποιούνται και οι δικοί σας φορείς, σαν κοινωνικοί φορείς, καλείται να επέμβει δυναμικά για την εξεύρεση λύσης. Έχει, αφενός μεν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να το κάνει, την στιγμή που η κρατική μηχανή και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ανήμπορες.

Οι σημερινοί εκπρόσωποι της Τ.Α. χωρίς να ευθύνονται για τα όσα δεινά οι ίδιοι περνούν, προσπαθούν να βγουν από το χάος που τους παρέδωσαν οι προκάτοχοί τους. Χρειάζονται την βοήθειά μας, αλλιώς δεν θα τα καταφέρουν, γιατί όπως όλοι, πια, γνωρίζουμε υπάρχουν συμφέροντα που επιβουλεύονται την ανακύκλωση και περιμένουν να καταρρεύσει ώστε να οικειοποιηθούν τον εξοπλισμό της για άλλες χρήσεις.

Είστε οι μόνοι φορείς που μπορούν να βοηθήσουν το νησί μας και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μειωθεί και τελικά να σταματήσει η μεγάλη οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Με εκτίμηση,
για την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας
Δημήτρης Φαναρώτης




 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Νησιά
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Νησιά:
Για τη φώκια μονάχους - μονάχους, της Ναυσικάς Καραγιαννίδη


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Κέρκυρα, ανακύκλωση" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.




PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα