Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Δάση: Όχι στην παραχώρηση του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης

?λλη Ελλάδα

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 1.107.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ 8.608 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 1/3 ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ουρανούπολη 8/12/2007Νέες ανταλλαγές εκτάσεων γης τεράστιας αξίας του Ελληνικού Λαού στην Μονή  Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, γίνονται συνεχώς χωρίς να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ οι αναφορές μόνο από μια εφημερίδα στο «σκάνδαλο» των μέχρι πριν από τις εθνικές εκλογές ανταλλαγών έχει ήδη αποσιωποιηθεί, παρ’όλες τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης για ανάδειξη του προβλήματος.

   Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε από τον νομάρχη Πέλλας η ανταλλαγή στην συγκεκριμένη Μονή, εκτάσεως 180 στρεμμάτων δίπλα στο χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο χωριό ?γιος Αθανάσιος, στο όνομα της Βιστονίδας λίμνης έναντι 0,7% της αξίας της. Η αξία της έκτασης τα τελευταία χρόνια είναι ανυπολόγιστη λόγω της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού και του αγροτοτουρισμού γενικότερα.

   Πνίγηκε επίσης η «ανταλλαγή» μέρους των εκτάσεων που έχουν «μεταβιβασθεί» στην Μονή από την σημερινή κυβέρνηση με μέρος των Ολυμπιακών ακινήτων της Αθήνας, εκεί όπου το Κέντρο Υποδοχής αποστολών και αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προοριζόνταν να χρησιμοποιηθεί κατά την μεταολυμπιακή περίοδο ως πρότυπος οικιστικός πυρήνας και πολεοδομικό κέντρο.

   Σκεπάσθηκε έτσι και η «ανταλλαγή των 8.608 στρεμμάτων του κοινόχρηστου Δάσους της Ουρανούπολης και του 1/3 του δομημένου οικισμού της με το 2,36% της Βιστονίδας λίμνης έναντι 1.107.000 Ευρώ και ο χαρακτηρισμός του δάσους σε «γεωργική έκταση». Χαρακτηρισμος που για την Γενική Δ/νση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των Δασών σύμφωνα με το 6698/13-7-07 έγγραφό της «εκφράζει προσωπική άποψη του νομικού συμβούλου του Υπουργίου Αγροτικής Ανάπτυξης … δεν έχει καμία ισχύ … δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης».

   Το Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης συνεχίζει τον αγώνα για την επιστροφή του κοινόχρηστου δάσους και των σπιτιών στους κατοίκους της Ουρανούπολης και τον Ελληνικό Λαό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιδιοκτησία της Μονής Βατοπαιδίου στη λίμνη Βιστονίδα με χρυσόβουλα αυτοκρατόρων και δηλώσεις υποταγής στους σουλτάνους-κατακτητές, είναι προσβολή στους Αγώνες των Ελλήνων και πράξη καταδολίευσης των δικαιωμάτων τους στη γη των προγόνων τους.

   Με δεδομένο ότι η λίμνη Βιστονίδα είναι χαρακτηρισμένη υψηλής σημασίας υγροβιότοπος από την συνθήκη Ramsar, η ανταλλακτική αξία της είναι ΜΗΔΕ ΝΙΚΗ και το καθεστώς διαχείρισής της παραμένει ΑΥΣΤΗΡΑ το ίδιο, μετά την «ανταλλαγή» ή με το προ της ανταλλαγής.

   Συνολικά το 100% της άχρηστης ανταλλακτικά λίμνης-υγροβιότοπος θα απόδώσει στην Μονή Βατοπαιδίου ακίνητα του Ελληνικού Λαού, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ. 

   Σ’αυτόν τον χορό των δισεκατομμυρίων δεν διαπλέκεται μόνο η περί τον καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου διοίκηση. Έχουμε την πεποίθηση πια ότι ένας χορός πολιτικών και εργολάβων συμμετέχουν στο τσιμπούσι που στήθηκε σε βάρος της Εθνικής Περιουσίας. Η σιωπή που παρατηρείται τους έξι τελευταίους μήνες από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική. Ο πανελλήνιος εμβέλειας τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, συμμετέχει με τον τρόπο του σ’αυτή την σιωπή κατόπιν «θεϊκής» παρέμβασης στα αφεντικά των ΜΜΕ.
 
Οι κραυγές διαμαρτυρίας των κατοίκων της Ουρανούπολης και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν ιδρώνουν τ’αυτιά των πολιτικών και των καναλαρχών, που τα συμφέροντά τους συμπλέουν με το «ιερό» έργο των Βατοπαιδινών μοναχών.   Aκόμη και το γεγονός, ότι με την πράξη της «ανταλλαγής» που οργανώθηκε σε αγαστή σύμπνοια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2002, αυτοαναιρείται η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, της οποίας θεωρούνται συνεχιστές της, δεν τους αφορά. Η απαλλοτρίωση της έκτασης που περιλαμβάνει το κοινόχρηστο δάσος των 8.608 στρεμμάτων για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικρά Ασίας, προγόνων των κατοίκων της Ουρανούπολης, κατέληξε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις σε αντιπαροχή στους μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου οι οποίοι αντί να ασκούν τα πνευματικά και εκκλησιαστικά τους καθήκοντα συνδιαλέγονται με εργολάβους ως επιχειρηματίες, καταπατώντας κάθε έννοια της αποστολής τους.

   Εκτιμούμε επίσης δεδομένο τον αποκλεισμό της Ουρανούπολης από τον υπόλοιπο κόσμο αφενός γιατί η επίδικη έκταση την περικλείει, αφετέρου διότι οι μοναχοί έχουν ήδη κοινοποιήσει τα οράματά τους για επιχειρηματικές επενδύσεις στην εν λόγω έκταση. Έχει προηγηθεί πριν από λίγα χρόνια, ή με νόμο απαγόρευση του ψαρέματος στα πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Αγίου Όρους [μεθοδεύεται τελευταία απαγόρευση στα 800μ.], ή με προεδρικό διάταγμα απαξίωση αναπτυξιακά 3.000 στρεμμάτων, ιδιοκτησίες των κατοίκων στα σύνορα με το ?γιο Όρος, και ακολούθησαν οι έντονες προσπάθειες των μοναχών για κατασκευή ιδιόκτητου λιμενικού έργου δίπλα στον οικισμό της Ουρανούπολης με παραχώρηση έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο για κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεών τους. Πολύ φοβούμαστε πως σε μερικά χρόνια θ’απαιτήσουν και τα σπίτια μας.

   Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Αισθανόμαστε αποτροπιασμό για όλους εκείνους που ενώ τους ορίσαμε να διαφυλλάτουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού πράττουν το αντίθετο και αγανάκτηση για εκείνους που προσπαθούν να εκθέσουν την χιλιόχρονη ιστορία της Μοναστικής Πολιτείας του ?θω.

   Διατρανώνουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και δεν δεχόμαστε τους προσκυνητές των σουλτάνων γενίτσαρους του τόπου μας.

   Γι’αυτό απαιτούμε την άμεση και οριστική επιστροφή των 8.608 στρεμμάτων από την Μονή Βατοπαιδίου στον Ελληνικό λαό.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

 
--------------------------------------------------------
Μαρία Καδόγλου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
www.antigold.gr
 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Όχι στην παραχώρηση του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα