Χίος, ο δολοφόνος με το σιτάρι ξαναχτύπησε
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 12:54:01 UTC
Θέμα Χίος


Χίος - Ο «δολοφόνος με το σιτάρι» ξαναχτύπησε
Δεκάδες δηλητηριασμένα περιστέρια…


Δεκάδες νεκρά περιστέρια γέμισαν χθες την πλατεία Βουνακίου, δολοφονημένα από άγνωστο, που φαίνεται να είχε ραντίσει το σιτάρι με πρασιγγουρίνη.
Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται. Έχει ξαναγίνει, άγνωστο γιατί…  Ως αφορμή για τη… μαζική δολοφονία των περιστεριών ότι τα τελευταία  αφήνουν οπουδήποτε τις… κουτσουλιές τους.

Ο ποιητής, μεταφραστής, φιλόσοφος, θεολόγος και μεγάλος φίλος της Ελλάδας, Philip Sherrard (1922- 1995) έλεγε ότι  «Το κάθε τι που ζει είναι ιερό».
Αυτός που το κάνει, προφανώς, δεν πιστεύει σε αυτή την αρχή.
Νομίζει ότι η ζωή ενός περιστεριού είναι κάτι το ευτελές…«Όμως τα φτερωτά αλλά και τα τετράποδα πλάσματα που μοιράζονται μαζί μας την κάθε πόλη και χωριό, έχουν ανάγκη από καταφύγιο, τροφή και αποφυγή κάθε απάνθρωπης μεταχείρισης», σημειώνει ο Σαμιώτης αρθρογράφος Μιχ. Μιχαλιάδης σε σχετικό άρθρο του, που βρήκαμε στο διαδικτυακό περιοδικό ΕΥΠΛΟΙΑ (για να διαπιστώσουμε ότι το φαινόμενο, δυστυχώς δεν είναι μόνο χιώτικο).

«Οι δηλητηριάσεις στις οποίες προβαίνουν οι ασυνείδητοι που κατά καιρούς επιδίδονται στο γνωστό “σπορ” της φόλας, για λόγους που μόνο ένας νοσηρός εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει, προσβάλουν τον πολιτισμό και την αξιοπρέπειά μας.
Η ηδονή της φόλας είναι απλά έλλειψη πολιτισμού και πληθώρα βαρβάρων αισθημάτων, δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο στην Ελλαδίτσα μας», σημειώνεται, ενώ επισημαίνεται ότι η φόλα μπορεί να πέσει στα χέρια και ενός μικρού παιδιού, που όπως όλοι ξέρουμε μέχρι μία ηλικία τα πάντα δοκιμάζει και γνωρίζει βάζοντάς τα στο στόμα!
Σήμερα, εξάλλου, πολλά ζωικά είδη κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η εγκληματική διασπορά δηλητηρίων σε διάφορες μορφές (φόλες, δηλητήριο στο νερό, φυτοφάρμακα, κ.τ.λ.).

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, τονίζει ο κ. Μιχαλιάδης, είναι η ενημέρωση των ανθρώπων για τις σοβαρότατες συνέπειες των δηλητηριασμένων δολωμάτων τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στην υγεία τους και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (δασικές αρχές, Αστυνομία) να εντοπίζονται και να τιμωρούνται οι ένοχοι.
Κάθε πολίτης θα πρέπει να καταγγέλλει τέτοιες πρακτικές. Ας θυμηθούμε ότι όποιος σκοτώνει, συνήθως δεν περιορίζεται μόνον στα «ζώα».«Η κακοποίηση κι η αναίτια θανάτωση ζώων είναι έγκλημα, και σαν τέτοιο αντιμετωπίζεται. Είναι ποινικό αδίκημα».

----------------------------------------------------
(πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11 Απριλίου 2008)
http://www.dimokratiki.org/







Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1831