Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search



     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Χωροταξία: Ένας διάλογος για τα πολεοδομικά της Σύρου

ΣύροςΤο πολεοδομικό πλιάτσικο στη Σύρο

Από το Δήμαρχο της Ερμούπολης κ. Γιάννη Δεκαβάλλα πήραμε την επιστολή που ακολουθεί:
Αγαπητό περιοδικό,
Με έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την «καταγγελία» του κ. Μ. Κατσουρού στο τεύχος 840 του περιοδικού σας.
Στις δύο αυτές σελίδες, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Κατσουρός κατηγορεί την Πολεοδομία Κυκλάδων, τον Δήμο Ερμούπολης και τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Ιωσήφ Στεφάνου ότι με δική τους ευθύνη συντηρούν μια «συνωμοσία» για την πολεοδομική καταστροφή της Ερμούπολης.
Οι «θεωρίες συνωμοσίας» τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και εύκολα γίνονται πι¬στευτές από μεγάλη μερίδα πολιτών. Ομολογώ πως παρουσιάζουν ενδιαφέρον...
Ο κ. Κατσουρός, ως σύγχρονος Dan Brrown, αναπτύσσει μια φανταστική θεωρία «συνωμοσίας», καθόλου διασκεδαστική δυστυχώς. Και αυτό γιατί με τις απόψεις του θίγει τον επαγγελματισμό, την ιστορία, την εργασία, την προσπάθεια και σε τελική ανάλυση την προσωπικότητα πολλών, συναδέλφων του και μη, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά λεξιλόγιο και εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε ένα σοβαρό μελετητή.
Υπάρχει ή δεν υπάρχει ρυμοτομικό στην Ερμούπολη;
Ας υποθέσουμε ότι έχει δίκιο ο κ. Κατσουρός και ότι πράγματι, δεν υπάρχει. Μάλιστα, για να μην μπερδεύουμε την Ερμούπολη που έπλασε με τη φαντασία του ο κ. Κατσουρός, με την πραγματική Ερμούπολη, ας την ονομάσουμε «Φαντασιούπολη».
Στη «Φαντασιούπολη» λοιπόν, δεν υπάρχει Ρυμοτομικό. Τότε προφανώς «δεν υπάρχουν» και οι εκατόν έντεκα (111) τροποποιήσεις, μεταρρυθμίσεις, επεκτάσεις, εγκρίσεις, καταργήσεις και άλλες παρόμοιες πράξεις Ρυμοτο¬μικού, δημοσιευμένες σε ΦΕΚ, συνοδευμένες με αντίστοιχα τοπογραφικά διαγράμματα, στο Αρχείο του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Τότε, σύμφωνα πάντα με την άποψη του κ. Κατσουρού, η Πολεοδομία της «Φαντασιούπολης» θα πρέπει για τους πολίτες (που ανήκουν στα παραπάνω νομίμως θεσμοθετημένο ρυμοτομικό), να παρανομεί και να μη δέχεται την ύπαρξη Ρυμοτομικού διότι οι πολίτες αυτοί «συνωμοτούν» με σκοπό να καταστρέψουν την πόλη στην οποία ζουν.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ στη «Φαντασιούπολη» δεν εκπόνησε Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο δεν θεσμοθετήθηκε το 1986 με το ΦΕΚ368Δ. Στη φανταστική αυτή κοινωνία που έχει πλάσει ο κ. Κατσουρός, ο Δήμος της, δεν ανάρτησε Πολεοδομική Μελέτη. Δεν ανάρτησε έντεκα (11) χάρτες Ρυμοτομικών Διαγραμμάτων, δεν ανάρτησε Χάρτη με τα Όρια του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, δεν ανάρτησε Χάρτη με τους Βαθμούς Προστασίας της πόλης, δεν ανάρτησε Χάρτη με κήρυξη Αξιόλογων Ανθρωπογενών και Φυσικών Σχηματισμών της ευρύτερης περιοχής, δεν ανάρτησε Χάρτη με Ζώνες Πολεοδομικών Παρεμβάσεων, δεν ανάρτησε Χάρτη με τις Οικιστικές Ενότητες, δεν ανάρτησε Χάρτη με τις Χρήσεις Γης, δεν ανάρτησε Χάρτη με τις Αρτιότητες, δεν ανάρτησε Χάρτη με Όρους Δόμησης, δεν ανάρτησε Χάρτη με το Κυκλοφοριακό Δίκτυο, δεν ανάρτησε Σχέδιο Διατάγματος 43 σελίδων, με χαρακτηρισμούς περιοχών προστασίας, με Πολεοδομικό Κανονισμό, με Ζώνες Πολεοδομικών Παρεμβάσεων, με Κτιριοδομικό Κανονισμό.
Στη «Φαντασιούπολη», δεν υποβλήθηκαν 70 ενστάσεις, και αυτές δεν εξε¬τάστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στη «Φαντασιούπολη», έγινε μια «υποτιθέμενη» πολεοδομική μελέτη, έγινε μια συντονισμένη υπερπροσπάθεια να μη βρεθεί νόμιμη λύση στα προβλήματα της πόλης.
Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, στην Ερμούπολη έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να λυθεί το πολεοδομικό πρόβλημα της πόλης. Εκπονήθηκε μια σοβαρή, άρτια και πλήρης πολεοδρομική έρευνα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, της οποίας αντίγραφο έχει εκδοθεί σε βιβλίο (εκδόσεις ΕΜΠ) και σας αποστέλλουμε συνημμένα για ενημέρωση σας. Τις βασικές αρχές, τις οδηγίες και τα συμπεράσματα της έρευνας ακολούθησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, συντάσσοντας πολεοδομική μελέτη.
Η πολεοδομική μελέτη αναρτήθηκε, με έντεκα πινακίδες ρυμοτομικού καθώς και με μια σειρά από περισσότερους από 20 πολεοδομικούς χάρτες που αφορούν στην προστασία της πόλης. Αναρτήθηκε και σχέδιο διατάγματος και όλα αυτά σύμφωνα με τον ν.δ.17.7/1923 που τόσο πολύ μας αναλύει ο κ. Κατσουρός στην «καταγγελία» του και σύμφωνα με όλη την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.
Ο κ. Κατσουρός είχε προσκληθεί εγγράφως από το Δήμο Ερμούπολης, με το αρ.πρ.3457/11-06-2002 έγγραφο μας, με το οποίο του στείλαμε ΟΛΗ την πολεοδομική έρευνα του Ε.Μ.Π. καθώς και ψηφιακό αντίγραφο των σχεδίων και του ζητήσαμε (πριν την εκπόνηση μελέτης από την υπηρεσία μας) να έρθει ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ να τοποθετηθεί και να δώσει τις προτάσεις του. Η καλή διάθεση συνεργασίας ήταν μονόπλευρη, αφού για άλλη μια φορά ο κ. Κατσουρός επέλεξε το αδιέξοδο της αντιπαράθεσης, καταθέτοντας περισσότερες από 8 αιτήσεις και προσφεύγοντας στην περιφέρεια ζητώντας να αποζημιωθεί (!) όταν η υποστελεχωμένη υπηρεσία μας η οποία ήταν επιφορτισμένη με την ανάρτηση της μελέτης αλλά και με τα έργα του Γ' ΚΠΣ, καθυστέρησε να του απαντήσει (!). Μία χαρακτηριστική αίτηση του προς τον Δήμο, γραμμένη με γερή δόση ειρωνείας και με ύφος «υπέρτατου κριτή», σας αποστέλλουμε συνημμένα.
Μετά από όλα αυτά η Ερμούπολη για πρώτη φορά πλησιάζει στο στόχο της, να αναπτυχθεί με ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πολεοδομικό πλαίσιο λειτουργίας το οποίο, όπως κάθε έμπειρος πολεοδόμος εύκολα θα διαπίστωνε, είναι ιδιαίτερα αυστηρό διότι αυτό αρμόζει σε μια ιστορική πόλη. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πολεοδομική μελέτη που πρότεινε ο Δήμος της Ερμούπολης, προβλέπει 22.077 εκτάρια για ελεύθερους χώρους, πλατείες και πράσινο, δηλαδή 15,76 τ.μ. ανά κάτοικο, τη στιγμή που το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητάει 9 τ.μ./κάτοικο και το Γ.Π.Σ. της Ερμούπολης απαιτεί 14,5 τ.μ./κάτοικο.
Αυτό φυσικά ανησυχεί τον κ. Κατσουρό και τον κάθε «Κατσουρό» διότι καταστρέφει τη θεωρία συνωμοσίας που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς του ευχόμαστε να εκδώσει και νέο βιβλίο για το θέμα της «Φαντασιούπολης» καιχαιρόμαστε που δεν ζούμε στην πόλη που περιγράφει.
Γιατί εμείς ζούμε στην Ερμούπολη η οποία είναι μια πραγματική πόλη, με τα θετικά της και τα αρνητικά της, με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και θα θέλαμε να διορθώσουμε, με τα καθημερινά της προβλήματα που παλεύουμε συνεχώς να λύσουμε. Γιατί είναι μια ζωντανή πόλη, είναι η Ερμούπολη στην οποία μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και μαζί μας την αγάπησε χιλιάδες κόσμου. Είναι η πόλη αποδεδειγμένα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στην Ελλάδα και έχουμε την υποχρέωση πάντα να τη φροντίζουμε.
Εσείς σε ποια πόλη θα θέλατε να ζεί¬τε;
Με εκτίμηση,
Γιάννης Δεκαβάλλας
Δήμαρχος της Ερμούπολης

Θέσαμε υπόψη του αρχιτέκτονα κ. Μάριου Κατσουρού  την επιστολή του κ. Γ. Δεκαβάλλα. Ο κ. Κατσουρός μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση:
Ο δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας γνωρίζει πολύ καλά ότι το ερώτημα σχετικά με το ρυμοτομικό δεν είναι αν «υπάρχει ρυμοτομικό της Ερμούπολης;», αλλά αν υπάρχει νόμιμο, εγκεκριμένο και σε ισχύ ρυμοτομικό της Ερμούπολης. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αντί να μας παραμυθιάζει λοιπόν με τρεις σελίδες λέξεις, ας μας πει πότε και από «οίον υπογράφηκε Διάταγμα ένταξης της Ερμούπολης, όπως είναι σήμερα, σε σχέδιο πόλης, και πότε και σε ποιο Φύλλο της Εφη¬μερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύτηκε.
Ο κ. δήμαρχος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο Διάταγμα και γι' αυτό δεν το αναφέρει, και κάνει ότι δεν γνωρίζει, ότι δεν θυμάται, ότι ξεχνά πως επανειλημμένα το πάλαι ποτέ Υπουργείο Δημοσίων Έργων και το ΥΠΕΧΩΔΕ με έγγραφα τους διευκρινίζουν ότι η Ερμούπολη δομείται ως οικισμός υφιστάμενος προ του 1923 στερούμενος ρυμοτομικού σχεδίου (Υπουργείο Δημοσίων Έργων α.π. 3499/1967, ΥΠΕΧΩΔΕ α.π. ΔΤΕ/α/27436/2657, ΥΠΕΧΩΔΕ α.π. 81082/2000, ΥΠΕΧΩΔΕ α.π. ΔΤΕ/α/18918/1023-2/8/2001). Ξεχνά ότι, όταν ο Δήμος Ερμούπολης διεκδίκησε δικαστικά τμήμα ιδιοκτησίας ιδιώτη (υπόθεση Τορναζάκη) με πρόφαση το «ρυμοτομικό», δεν δικαιώθηκε, επειδή ο αείμνηστος δικηγόρος Δημήτρης Κρίνος, συγγραφέας και εκδότης τοπικής εφημερίδας, υποστήριξε σύμφωνα με τη δικογραφία ότι «ο Δήμος δεν δικαιούται να ζητά την εφαρμογή ενός σχεδίου το οποίο ποτέ δεν εγκρίθηκε και κανένα σχετικό διάταγμα δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ». Θύμιζε δε ότι η εξάμηνη αναστολή οικοδομικών εργασιών του 1965 διατάχτηκε ακριβώς για να προωθηθούν οι διαδικασίες ένταξης της Ερμούπολης σε σχέδιο πόλης, για να αποκτήσει η Ερμούπολη εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, πράγμα που ουδέποτε τελεσφόρησε.  
Αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Ερμούπολης, με πρόσφατο έγγραφο του που υπογράφει ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Καρακατσάνης (α,π. 6391/1997), δηλώνει ότι στις υπηρεσίες του δεν υπάρχει εγκεκριμένο ισχύον σχέδιο πόλης.
Όλα τα Διατάγματα που αναφέρει ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, διερωτώμενος «αν δεν υπάρχει ρυμοτομικό, τότε τι είναι όλα αυτά τα 111 Διατάγματα;», είναι Διατάγματα από το 1836 και εντεύθεν τα οποία δεν ισχύουν, έχουν καταργηθεί με επόμενα διατάγματα και ειδικά από το άρθρο 80 και 84 του Οικιστικού Νόμου του 1923 «Περί σχεδίων πόλεων, κωμών και οικισμών του Κράτους και οικοδομής αυτών» (ΦΕΚ 228 / 16 Αυγούστου 1923). Όλα αυτά τα Διατάγματα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά, μετά από μακρόχρονη έρευνα, στο βιβλίο μου Τα Ρυμοτομικά Διατάγματα της Ερμούπολης (Δεκ. 2000) και έτσι έγιναν γνωστά και στον κ. Δεκαβάλλα!
Όμως δεν ισχύουν ούτε οι όροι δόμησης (αρτιότητες οικοπέδων, συντελεστής δόμησης, εκμετάλλευση και κάλυψη οικοπέδου) που χρησιμοποιούν στην Ερμούπολη για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Αυτό επιβεβαιώνεται και επικυρώνεται από έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, (α.π. 13488-14/6/2000) και αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (84/2001) καθώς και της Ολομέλειας του (252/2003). Ρητά αναφέρεται εκεί ότι τα Διατάγματα όρων δόμησης που «χρησιμοποιούνται» στην Ερμούπολη δεν ισχύουν, και ότι η χρήση τους είναι αυθαίρετη και αντισυνταγματική, δικαιώνοντας ήδη σ' αυτό το σκέλος τις απόψεις μας.
Η Ερμούπολη είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, στερείται ρυμοτομικού, και δομείται όπως όλοι οι παραδοσιακοί οικισμοί αυτής της κατηγορίας, εκατοντάδες σ' όλη την Ελλάδα.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα «πολεοδομικό πρόβλημα» και γι' αυτό ο κ. δήμαρχος, όταν αναφέρεται σ' αυτό (το οποίο κάπως... αναιτιολόγητα ξεπηδάει μέσα από την ανθοστόλιστη πραγματικότητα της επιστολής του), δεν λέει και δεν εξηγεί ποιο ακριβώς είναι.

Οι ανεμόμυλοι της Σύρου όπως ήταν κάποτε...

Σήμερα το τοπίο έχει αλλοιωθεί...


Υπάρχει όμως αναμφίβολα διοικητικό και πολιτικό πρόβλημα: Δήμος και Νομαρχία δεν σεβάστηκαν τους νόμους .του κράτους, επινόησαν και επέ-βαλαν δικούς τους. Δηλαδή δήμαρχος, νομάρχης και οι περί αυτούς δημιουργούν και καθιερώνουν ένα πλαίσιο γενικής αυθαιρεσίας, πλήρους και απόλυτης καταστρατήγησης της πολεοδομικής νομοθεσίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Με μόνο κανόνα το αποφασίζουμε και διατάσσουμε χορηγούν παράνομες οικοδομικές άδειες, ανάλογα με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ποιος ο συντάξας μηχανικός, καταστρέφοντας ταυτόχρονα μ' αυτόν τον τρόπο μια από τις σημαντικότερες πόλεις της νεότερης Ελλάδας.
Εκατοντάδες συμβόλαια με χαλκευμένα διατάγματα ρυμοτομικών και όρων δόμησης, με παράνομες κατατμήσεις, ένα σύστημα εκβιασμών και εξαρτήσεων που λειτουργούσε σιωπηλά με νόμο την ομερτά, με την πλήρη κάλυψη Δήμου και Νομαρχίας, και το δήμαρχο και το νομάρχη να κρατούν σε ομηρεία ολόκληρη πόλη, κάνοντας τα πάντα για να συντηρείται και να δι¬αιωνίζεται αυτή η κατάσταση προκειμένου να επωφεληθούν αυτοί και οι προστατευόμενοι τους, εκβιάζοντας και εκμεταλλευόμενοι τον κάθε ανυπεράσπιστο.
Όταν με τις αποφάσεις του ΣτΕ αποκαλύπτεται αυτή η ασύλληπτη κομπίνα, βαπτίζουν την απάτη κοινωνικό και πολεοδομικό πρόβλημα και κινητοποιούν τους πάντες για να το λύσουν, δηλαδή να το κουκουλώσουν. Στρατολο-γούν τότε και τον κ. Ιωσήφ Στεφάνου (ο οποίος σκόπιμα κρατάει από το 1985 σε εκκρεμότητα τη μελέτη της Ε.Π.Α.), έναντι εξήντα εκατομμυρίων δραχμών (αρχική συμφωνία), παρά τις αντιρρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για να εκπονήσει μία «έρευνα-μελέτη κ.λπ.» που θα έλυνε τάχα το πρόβλημα μέσα σε έντεκα μήνες! Φυσικά, τόσο η ανάθεση όσο και η εκπόνηση της «μελέτης» αυτής (δήθεν έρευνα του Ε.Μ.Π.) δεν στηρίχθηκε σε κανένα νομικό υπόβαθρο.
Η «έρευνα-μελέτη» εκπονήθηκε, τυπώθηκε και σε βιβλίο, όχι όμως σύμφωνα με τους νόμους του κράτους παρά σύμφωνα με τις επινοήσεις του κ. Ιωσήφ Στεφάνου. Γι' αυτό η «μελέτη» ετούτη δεν έχει και ταυτότητα όπως επιβάλλουν οι νόμοι του κράτους και η πολεοδομική νομοθεσία. Γι' αυτό πουθενά δεν αναφέρεται αν επρόκειτο για: α) πολεοδομική  μελέτη  ένταξης στο σχέδιο πόλης, β) πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης σχεδίου, γ)     πολεοδομική  μελέτη  επέκτασης σχεδίου, δ) συνδυασμό όλων των παραπάνω κατηγοριών.
Γι' αυτό στα σχέδια που αναρτήθηκαν και στα οποία με μεγάλο καμάρι αναφέρεται ο κ. δήμαρχος, δεν υπήρχε ο σημαντικότερος χάρτης, το σπουδαιότερο σχέδιο, το θεμέλιο της μελέτης:
Δεν υπήρχε το σχέδιο του εγκεκριμένου ρυμοτομικού της Ερμούπολης που ισχυρίζονται ότι υπάρχει!
Γι' αυτό η μελέτη κοντεύει να «μουχλιάσει» τρία χρόνια στα ράφια του Υπουργείου Αιγαίου γι' αυτό στο παρελθόν ο τέως υπουργός Αιγαίου κ. Νίκος Σηφουνάκης δεν έκανε τις αναγκαίες ενέργειες για να θεσμοθετηθεί, παρ' όλες τις γνωστές πιέσεις και γι' αυτό προφανώς ο σημερινός υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης δηλώνει ότι η μελέτη βρίσκεται σε κενό αέρος (εφημ. Κοινή Γνώμη, 10/5/05)
Τελικά το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα σταματήσει τώρα αυτή τη διαστροφή, την καταστροφή της Ερμούπολης, και πότε επιτελούς θα αναζητηθούν ευθύνες και θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπαίτιους και οργανωτές αυτού του αίσχους.
Εν τέλει, γιατί ο υπουργός Αιγαίου κ. Παυλίδης δεν επιστρέφει τη «μελέτη» ως απαράδεκτη, κι αφήνει μ' αυτόν τον τρόπο περιθώρια σε Δήμο και Νομαρχία να συντηρούν και να διαιωνίζουν την απάτη, και να γεννιούνται ερωτηματικά και σκέψεις ότι ίσως προσπαθήσει να επαναλάβει και αυτός το εγχείρημα των προκατόχων του, περνώντας εν γνώσει του αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση κάποια μεσάνυχτα του Αυγούστου, ώστε να κουκουλωθεί η ιστορία;
Μάριος Ι. Κατσουρός

Περιοδικό ΑΝΤΙ
 

 

 



Σημείωση 2ο Τεύχος



 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Σύρος
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για Σύρος:
Η ερωτική ζωή στην Απάνω Μεριά


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Associated Topics

Σύρος

"Ένας διάλογος για τα πολεοδομικά της Σύρου" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.




PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.03 Δευτερόλεπτα