Welcome to eyploia.aigaio-net.gr!

     On Line Πλοία
Για να δείτε τα πλοία
On line στο Αιγαίο
πατήστε εδώ.

     Ανακοίνωση
 ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ
Για να σωθεί η Σαντορίνη
και το Αιγαίο από
την τοξική βόμβα βυθού
Sea Diamond

 SIGN the PETITION
and help protect Santorini
and the Aegean Sea
from toxic dangers
 


     Κατηγορίες
?γρια Ζωή
Αεροδρόμια Λιμάνια
Αιολικά Πάρκα
Αλιεία
Ανανεώσιμες Π. Ε.
Απόβλητα
Απορ/τα-Ανακύκλωση
Απόψεις-Ιδέες
Βιοτοποι/βιοπ/λότητα
?γρια Ανάπτυξη
Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δάση
Διάνοιξεις Δρόμων
Διατροφή
Διάφορα
Δίκτυο
Εκδηλώσεις-Ενημέρωση
Ενέργεια
Έρωτας και Αιγαίο
Θάλασσα-Ακτές
Κεραίες
Κλίμα
Κοινωνία Πολιτών
Κτηνοτροφία
Κυνήγι
Μ.Μ.Ε.
Νερό
Οικολογική Γεωργία
Παραδοσιακοί Οικισμοί
Περιβάλλον
Πολιτισμός
Ρύπανση
Συγκοινωνία
Τουρισμός
Φίλοι των ζώων
Φυσικοί Πόροι
Χωροταξία

     Νησιά


     Επιλογές
·Θέματα
·Αρχείο ?ρθρων

·1ο Τεύχος
·2ο Τεύχος
·3ο Τεύχος
·4ο Τεύχος
·5ο Τεύχος
·6ο Τεύχος
·7ο Τεύχος
·8ο Τεύχος
·9ο Τεύχος
·10ο Τεύχος
·11ο Τεύχος
·12ο Τεύχος
·13ο Τεύχος
·14ο Τεύχος
·15ο Τεύχος
·16ο Τεύχος
·17ο Τεύχος
·18ο Τεύχος
·19ο Τεύχος
·20ο Τεύχος
·21ο Τεύχος
·22ο Τεύχος

     Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 10 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

     Search



     Έπαθλο

Το περιοδικό της Πελοποννήσου


 Οικολογική Γεωργία: Γεωργία και τρόφιμα: η οικολογική πρόταση

?λλη Ελλάδα

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210.3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ        5-04-09

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ: Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Επιτυχής η ημερίδα στη Θήβα.



Είναι απόλυτη ανάγκη η στροφή σε μια ποιοτική γεωργία, που θα εξασφαλίσει την υγεία της φύση και της υγείας των ανθρώπων αλλά και το εισόδημά τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ημερίδας για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα,  που έγινε σήμερα 5 Απριλίου 2009 στη Θήβα.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ευθύνη της αντίστοιχης Θεματικής Ομάδας, ανέλυσαν τις θέσεις τους ενώ γεωργοί και καταναλωτές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στις νέες πολιτικές προοπτικές που ανοίγονται.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον επικεφαλής της Ευρωλίστας κ. Τρεμόπουλο Μιχάλη, με στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και με επαγγελματίες της πράσινης επιχειρηματικότητας.

«Απαιτούμε καθαρή παραγωγή, καθαρά προϊόντα και ευημερία των ανθρώπων. Τα τρόφιμα ποιότητας είναι βαθύτατα πολιτική υπόθεση», δήλωσε ο κ Τρεμόπουλος. «Αυτός ο σημαντικός στόχος απαιτεί πολιτικές που πρέπει να εκφραστούν και με τα κατάλληλα πρόσωπα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν τι θα φτάνει στο πιάτο τους. Και θα εκφράσουν αυτή την ανάγκη και σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβουλίου».

Η βιολογική γεωργία και η ενίσχυσή της με συγκεκριμένα μέτρα, η λειτουργία Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εισαγωγή των βιολογικών προϊόντων σε σχολεία και νοσοκομεία, η εφαρμογή μοντέλων τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης, η διαφάνεια στις επιδοτήσεις, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας αναλύθηκαν υπό το πράσινο πρίσμα και από τους Σπύρο Σγούρο, πρόεδρο του οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ και Ελένη Τσιομίδου, συντονίστρια της ομάδας Γεωργίας των Οικολόγων Πρασίνων.

Παράλληλα, υπήρξαν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα από τον Μπάμπη Τσοκανή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και για τις συμπράξεις ως προϋπόθεση επιτυχίας στον αγροτικό χώρο από τον Σπύρο Καχριμάνη, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Η συζήτηση έληξε με προτάσεις αντιμετώπισης της ρύπανσης του Ασωπού από την Μαρία Βιτωράκη, χημικό μηχανικό και Δημήτρη Χρυσαφίδη, χημικό.

Φάνηκε καθαρά από τις αναλύσεις των εισηγητών και το διάλογο που αναπτύχθηκε ότι οι παραγωγοί έχουν απορρίψει τη χρήση τεχνητών ορμονών στην παραγωγή κρέατος εδώ και πολλά χρόνια και δεν επιθυμούν μεταλλαγμένα στα χωράφια και στα πιάτα τους στο μέλλον. Οι πολίτες προτιμούν να γνωρίζουν από πού προέρχονται τα τρόφιμα που καταναλώνουν, ποια μεταχείριση επιφυλάσσεται στα ζώα και ποια πρόσθετα έχουν ενδεχομένως εισαχθεί στα τρόφιμά τους. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα ψάρια τους προέρχονται από αλιευτικούς τόπους η διαχείριση των οποίων πραγματοποιείται με ορθό τρόπο και δεν βλάπτει το περιβάλλον.

Τα στελέχη της Θ.Ο. για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα είχαν την ευκαιρία πέρα από τη διαδικτυακή επικοινωνία, να γνωριστούν καλύτερα, να θέσουν προβληματισμούς για τ΄ αγροτικά θέματα, να προγραμματίσουν τη δράση τους αλλά και να γευτούν οικολογικά προϊόντα της περιοχής.

Επιδίωξη της Θεματικής Ομάδας είναι η δημιουργία μιας σταθερής  σχέσης  επικοινωνίας  μεταξύ αγροτών, αλιέων και καταναλωτών. Διεκδικούμε στα πλαίσια της Νέας ΚΑΠ, από την πολιτική ηγεσία να θέσει αυστηρούς κανόνες για οικολογικά ορθό και κοινωνικά δίκαιο ανταγωνισμό και να μεριμνήσει για τη τήρηση αυτών των κανόνων από όλους.


Πληροφορίες: Σγούρος Σπύρος (6936904300)  –   Τσιομίδου Ελένη (6948231493)                       

 




 
     Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ?λλη Ελλάδα
· Νέα administrator


Πιο δημοφιλής είδηση για ?λλη Ελλάδα:
Οι βρώμικες παραλίες της Αττικής


     Article Rating
Average Score: 0
Αριθμός Ψήφων: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


     Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


"Γεωργία και τρόφιμα: η οικολογική πρόταση" | Κωδικός Εισόδου / Δημιουργία Λογαριασμού | 0 Παρατηρήσεις
Οι παρατηρήσεις είναι ιδιοκτησία του αποστολέα. Δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο τους.

Δεν επιτρέπεται η αποστολή σχολίων για τους Ανώνυμους Χρήστες. Παρακαλώ γραφτείτε πρώτα στην υπηρεσία.




PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Παραγωγή Σελίδας: 0.04 Δευτερόλεπτα