diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2102656

Άρθρα

Νάξος PDF Εκτύπωση Email

«Μοντέλο» πολεοδομικών αυθαιρεσιών

Νέα περίπτωση με παράνομη ανέγερση δεκάδων μεζονετών στην περιοχή Στελίδα της Νάξου ανακάλυψε η εισαγγελική έρευνα

Tου Γιώργου Λιάλιου

Άλλη μια υπόθεση πολεοδομικών αυθαιρεσιών ανοίγει στις Κυκλάδες, αυτή τη φορά στη Νάξο. Διερευνώντας καταγγελία πολίτη, οι εισαγγελικές αρχές ανακάλυψαν μια «πρωτότυπη» πρακτική που εφαρμόστηκε σε περιοχή-φιλέτο του νησιού για την παράνομη κατάτμηση εκτάσεων και τη «φύτευση» δεκάδων μεζονετών. Η συγκεκριμένη, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή, παραδόθηκε συνειδητά στην αλόγιστη δόμηση, αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ προειδοποίησε πριν από μια δεκαετία ότι θα τη χαρακτηρίσει αδόμητη ζώνη, αλλά ουδέποτε θέσπισε τους περιορισμούς!

Περισσότερα...
 
Ρόδος PDF Εκτύπωση Email

Εισαγγελικός έλεγχος σε άδειες υπεραγορών

Την παρέμβαση του Τμήματος ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον ποινικό και πειθαρχικό κολασμό αρμοδίων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου ζητούν με αναφορά - καταγγελία που υπέβαλαν τρείς κάτοικοι Ιαλυσού που υποστηρίζουν, με επίκληση αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων, ότι παραβαίνεται συστηματικά ο νόμος προκειμένου να εξασφαλιστούν οικοδομικές άδειες για την κατασκευή υπεραγορών στο νησί της Ρόδου!!

Περισσότερα...
 
Σάμος PDF Εκτύπωση Email

Εξελίξεις στο "Κοτσικοπέδιο" για την Ιερά Μητρόπολη Σάμου !!!

11.3.2010

Διακοπή εργασιών στην Μητρόπολη Σάμου από την Πολεοδομία, χωρίς όμως να ανακοινώνει κανένα πρόστιμο εις βάρος της!!!

samos001

Περισσότερα...
 
Σαντορίνη PDF Εκτύπωση Email

Πολεοδομικό σκάνδαλο στη Σαντορίνη

Συγκλονιστικές πολεοδομικές παρανομίες στη Σαντορίνη. Αδρανούν οι αρχές, παρά το μπαράζ καταγγελιών από πολίτες.

Τρομακτικών διαστάσεων πολεοδομικές παρανομίες λαμβάνουν χώρα στη Σαντορίνη, με τις αρχές να αδρανούν, παρά το μπαράζ καταγγελιών και τα στοιχεία που προσκομίζουν κάτοικοι και φορείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ιδιώτης έλαβε το 2008 άδεια για συντήρηση υπόσκαφου (σπίτι – σπηλιά μέσα στην Καλντέρα). Αντί για συντήρηση, όμως, ο συγκεκριμένος ιδιώτης κατέληξε τον Οκτώβριο του 2009 να έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κτίσμα, το οποίο μάλιστα έχει πέντε στάθμες αντί για δύο που υποτίθεται ότι θα γίνονταν με τη συντήρηση.

Όπως προκύπτει, πρόκειται ουσιαστικά για διπλή παρανομία καθώς οι εργασίες εκτείνονται και εκτός των ορίων του οικισμού, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση ή εργασία.

Περισσότερα...
 
Σέριφος PDF Εκτύπωση Email

Το χρονικό μιας «αυθαιρετούπολης» πάνω στο κύμα

Του Αντώνη Γαλανόπουλου

Αυθαίρετα πάνω στο κύμα και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων κρατικών φορέων, που δεν χάνουν ευκαιρία να στιγματίζουν τέτοιες παρανομίες εξαγγέλλοντας μέτρα, αλλά στην πράξη ολιγωρούν.

Ευτυχώς τον σταμάτησαν

Η Βαγιά στη Σέριφο είναι μια τυπική κυκλαδίτικη παραλία. Ενας φυσκός όρμος με καταγάλανα νερά, αλλά και στόχος αρκετών, οι οποίοι έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για την εκμετάλλευσή της.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2