diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2118762

Άλλη Ελλάδα

Αιγαίο, έρχονται τα Τάνκερ - Μαμούθ PDF Εκτύπωση Email
Ρύπανση

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την διέλευση τεράστιων δεξαμενοπλοίων, ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου. Μέχρι σήμερα τα υπερτάνκερ, δεν περνούσαν από το Αιγαίο γιατί ήταν αδύνατη η διέλευσή τους από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια. Όπως υποστηρίζουν οι Οικολογικές οργανώσεις, οι ποσότητες πετρελαίου που θα μεταφέρουν οι θαλάσσιοι κολοσσοί, πάνω από 250.000 τόνους μαζούτ, είναι τεράστιες και αρκεί ένα και μόνο ατύχημα, για να εξαφανιστούν όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερα...
 
ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια

 Χωρίς στοιχειώδη «ασπίδα» για το περιβάλλον ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
Του Μάκη Νοδάρου

nodaros@enet.gr

Απρόβλεπτους κινδύνους μπορεί να κρύβει ο πολυσυζητημένος αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής-Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκη Τσελέντη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες συνεργάζεται σε επιστημονικό επίπεδο με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών για την εγκατάσταση θαλάσσιων σεισμογράφων στο Ελληνικό Τόξο, την ανάπτυξη μεθόδων προστασίας του περιβάλλοντος από τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και τον εντοπισμό κοιτασμάτων.

Περισσότερα...
 
Ανοίγει ο Δρόμος για την Διασύνδεση των Κυκλάδων PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια
Του Σωτήρη Χιωτάκη

24 Ιουνίου 2009

Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του ΥΠΕΧΩΔΕ έλαβε το μεγάλης σημασίας έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Λαυρίου και πλέον η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ υπολογίζει ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι. Εξελίξεις και από τα μέτωπα των διασυνδέσεων Εύβοιας – Νέας Μάκρης και Χαλκίδας - Αλιβερίου

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΩΔΕ, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την διασύνδεση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Λαυρίου με το νέο Υποσταθμό (Υ/Σ) Σύρου μέσω καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσεως 150 kV και μήκους περίπου 100 χλμ. Από τη Σύρο θα γίνεται υποβρύχια σύνδεση με τα νησιά Πάρος, Μύκονος και Τήνος, με τη συνδρομή και της Νάξου στη σύνδεση από Πάρο για Μύκονο.

Περισσότερα...
 
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΑΓΩΓΟ
«ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ»

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, και
ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Δυόμιση περίπου χρόνια μετά από την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνονται να επιβεβαιώνουν τις αρχικές επιφυλάξεις, ανησυχίες και αγωνίες μας για τις επιπτώσεις του έργου στον τόπο και στις ζωές μας.

Περισσότερα...
 
Δίκτυο Αιγαίου Θέσεις για Ενεργειακό PDF Εκτύπωση Email
Αιολικά Πάρκα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τα ανθρωπογενή συστήματα του νησιωτικού πολιτισμού λειτούργησαν σταθερά και δημιουργικά επί πολλές χιλιετίες.

Σήμερα όμως η ισορροπία αυτή διαταράσσεται από μια «άγρια ανάπτυξη» που δεν έχει αρχή και τέλος. Αν και διενεργείται στο όνομα της ευημερίας, καταστρέφει τη βάση της ευημερίας αυτής, και, ακόμη χειρότερα, απειλεί την υγεία και αυτή τη ζωή των κατοίκων των νησιών.

Εμείς, πολίτες μέλη του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» που μένουμε στα νησιά, είτε γιατί γεννηθήκαμε εδώ, είτε γιατί το διαλέξαμε, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να σταματήσει η καταστροφή.

Έχοντας υπόψη, αφενός την παρούσα κατάσταση και, αφετέρου, τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη, επισημαίνουμε, οδεύοντας από το γενικό στο ειδικό, τα παρακάτω:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 7
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2