diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2118746

Άλλη Ελλάδα

Νησιά στην πινέζα του ενεργειακού χάρτη PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια
Του Χάρη Φλουδόπουλου

11 Αυγούστου 2008

Έργο σύνθετο, διεθνώς πρωτοποριακό και μεγάλης επενδυτικής δαπάνης'. Με αυτήν τη φράση χαρακτηρίζεται στη Μελέτη Ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ) 2008 - 2012, το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα. Πρόκειται για την αρχή σειράς έργων ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς, που έχουν ως στόχο τη διασύνδεση όλων των νησιών, πιθανότατα και της Κρήτης, με το ηλεκτρικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας. Από τα έργα αυτά αναμένεται να προκύψουν ανυπολόγιστα θετικά οφέλη για την οικονομία των νησιών, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνολικά τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού. Μόνο για τη διασύνδεση των Κυκλάδων τα οφέλη που θα προκύψουν εκτός από την επάρκεια ηλεκτρισμού θα είναι η βελτιωμένη ποιότητα της παρεχόμενης ενέργειας (σταθερή τάση κλπ), βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών (από το κλείσιμο των ρυπογόνων πετρελαϊκών μονάδων), δυνατότητα απορρόφησης αιολικής παραγωγής, δυνατότητα μελλοντικής αξιοποίησης του γεωθερμικού δυναμικού της Μήλου.

 

Περισσότερα...
 
Οι δικαστικές αναφορές και το ιστορικό μιας ανίερης προσπάθειας διασύνδεσης PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΗ - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΙΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

1993: Η ΔΕΗ αναγγέλλει το έργο σύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτροδότησης με υποθαλάσσιες και εναέριες γραμμές υψηλής τάσης που θα στηρίζονται σε πυλώνες και ιστούς με βοηθητικούς καινούριους υποσταθμούς κατά τόπους. Οι γραμμές θα ξεκινούν από Εύβοια και θα συνδέουν Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, σε πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερη φάση θα συνεχίζουν προς Πάρο, Νάξο, Σίφνο.

Περισσότερα...
 
Ολημερίς το χτίζανε PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν»

Του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ*

Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή

Πανηγυρισμοί και κραυγές νίκης, ικανές να σβήσουν ακόμη κι εκείνες για την επιτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ακούστηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ αμέσως μετά τη συνάντηση κορυφής του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τους Προέδρους της Ρωσίας και της Βουλγαρίας, κ.κ. Βλαντίμιρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνοφ, για το πολύπαθο έργο της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Ενα έργο, που, όπως είναι γνωστό, εδώ και 12 χρόνια, μας θυμίζει το «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν». Κοντά στην κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ βγήκε να πανηγυρίσει και να δηλώσει τη δική του συνεισφορά.

Περισσότερα...
 
Ομιλία του Μιχαήλ Δεκλερή στην Αλεξανδρούπολη PDF Εκτύπωση Email
Ρύπανση

«Αγωγός πετρελαίου, ο θάνατος του Αιγαίου»

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου περιβάλλοντος και επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχαήλ Δεκλερής ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η οικολογική εταιρία Έβρου και το πολιτιστικό αναπτυξιακό κέντρο Θράκης στις 2/6/2009 στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «αγωγός πετρελαίου και ο θάνατος του Αιγαίου».

Περισσότερα...
 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ PDF Εκτύπωση Email
Ενέργεια

Οικολογική Εταιρεία Έβρου

NO TO Burgas-Alexandrupolis Pipeline Project

Σύσσωμη σχεδόν, η πολιτική ηγεσία, οι τοπικοί άρχοντες και οι «αναπτυξιολάγνοι» της περιοχής, ανακάλυψαν στην πρόσφατη τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την μεταφορά αργού πετρελαίου από την Μαύρη Θάλασσα στην Αλεξανδρούπολη την απαρχή μιας μεγαλειώδους αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας, βομβαρδίζοντας την κοινή γνώμη του τόπου μας με μισές αλήθειες, υπερβολές και μεγαλοστομίες, προσπαθώντας να αποκρύψουν από τους πολίτες την αλήθεια και τους κινδύνους που συνοδεύουν μια παρόμοια επένδυση.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 7
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2