diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2102647

Ενέργεια

Η Ρωσία προσβλέπει στον κυκλοφοριακό έλεγχο

Η Ρωσία προσβλέπει στον έλεγχο της κυκλοφοριακής συμφόρησης στον Βόσπορο

 Σήμερα, η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει πως η Βουλγαρία και η Ελλάδα προχώρησαν σημαντικά στο ζήτημα κατασκευής πετρελαιαγωγού, ο οποίος σχεδιάστηκε με στόχο την παράκαμψη του μποτιλιαρίσματος των μεταφορών που λαμβάνει χώρα στα, ελεγχόμενα από την Τουρκία, Στενά του Βοσπόρου, που αποτελούν την κύρια σύνδεση της Μαύρης Θάλασσας με το Αιγαίο Πέλαγος. Ο σχεδιαζόμενος αγωγός θα ωφελούσε κυρίως τους εξαγωγείς πετρελαίου της Ρωσίας και του Καζακστάν, συνδέοντας το Μπουργκάς της Βουλγαρίας με το ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα...

 

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

Για "ιστορική μέρα" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή και την λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, η οποία, όπως είπε, "αποτελεί το επιστέγασμα στενής και καρποφόρας συνεργασίας" μεταξύ της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας και "επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την πολιτική βούληση και την στήριξη των τριών κυβερνήσεων και σηματοδοτεί νέες προοπτικές για το μέλλον".

Περισσότερα...

 

Φέρουσα ικανότητα και ενεργειακή διασύνδεση

Της Εύπλοιας

Με τη στενή επιστημονική έννοια φέρουσα ικανότητα είναι ο αριθμός των ειδών ή των μονάδων του είδους που μπορούν να συντηρηθούν επ’ άπειρο από ένα οικοσύστημα χωρίς αυτό να υποβαθμιστεί.

Η ιδέα που εμπεριέχεται στον ορισμό αυτό είναι ότι η πεπερασμένη χωρητικότητα και η αντοχή των οικοσυστημάτων έχουν τεράστια σημασία και γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται ως θεμελιώδες κριτήριο για τη διασφάλιση της επιθυμητής ισορροπίας τόσο των οικοσυστημάτων όσο και των ανθρωπογενών συστημάτων, πράγμα που αποτελεί και μέτρο της βιωσιμότητάς τους.

Περισσότερα...

 

Οι δικαστικές αναφορές και το ιστορικό μιας ανίερης προσπάθειας διασύνδεσης

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΗ - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΙΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

1993: Η ΔΕΗ αναγγέλλει το έργο σύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτροδότησης με υποθαλάσσιες και εναέριες γραμμές υψηλής τάσης που θα στηρίζονται σε πυλώνες και ιστούς με βοηθητικούς καινούριους υποσταθμούς κατά τόπους. Οι γραμμές θα ξεκινούν από Εύβοια και θα συνδέουν Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, σε πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερη φάση θα συνεχίζουν προς Πάρο, Νάξο, Σίφνο.

Περισσότερα...

 

Στις Κυκλάδες η εγκατάσταση και η μεταφορά της ενέργειας με υποβρύχιο καλώδιο

Στις Κυκλάδες η εγκατάσταση και η μεταφορά της ενέργειας με υποβρύχιο καλώδιο

Επένδυση 700 εκατ. ευρώ για αιολικά πάρκα από Kοπελούζο και Σαμαρά

Της Χρύσας Λιάγγου

Tετάρτη, 15 Iουλίου 2009

Επενδυτικό σχέδιο ύψους 700 εκατ. ευρώ για την παραγωγή 400 MW από αιολικά πάρκα στις Kυκλάδες και τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στο ηπειρωτικό σύστημα, μέσω υποβρυχίου καλωδίου, προωθούν από κοινού οι Oμιλοι Kοπελούζου και Σαμαρά. H επενδυτική πρωτοβουλία ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Δημήτρη Kοπελούζο σε συνέντευξη Τύπου, ενώ την ίδια μέρα ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας κήρυσσε την έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του Eυρωπαϊκού Oργανισμού Aιολικής Eνέργειας, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 35 χώρες και περίπου 2.000 σύνεδροι.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2