diktyo
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 2130194

Ενέργεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΟ Ρ/Σ 105,5 «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Κύριε Δραγασάκη, μια τελευταία ερώτηση για τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Έχει γίνει αρκετός θόρυβος μετά τη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι θα αμφισβητήσει πλευρές της σύμβασης γιατί τις θεωρεί ιδιαιτέρως φιλο-ρωσικές. Πολλοί είπαν ότι πίσω απ’ αυτή τη δήλωση κρύβεται μια προδιάθεση του κ. Παπανδρέου, να δώσει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ ότι η νέα διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα είναι πιο φιλο-ατλαντική και όχι τόσο φιλο-ρωσική, όπως πιθανόν να ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως ο αγωγός πέρα απ’ αυτό έχει και άλλες διαστάσεις, π.χ. η περιβαλλοντική διάσταση. Και όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο Αιγαίο κ.λπ. Έχετε να σχολιάσετε κάτι για όλη αυτή τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί. Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα που έχει να κάνει με τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις διεθνείς διαστάσεις του αγωγού, δεν έχω να πω τίποτα πέρα από τα σχόλια τα οποία εσείς ήδη κάνατε.

Περισσότερα...

 

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 Χωρίς στοιχειώδη «ασπίδα» για το περιβάλλον ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»
Του Μάκη Νοδάρου

nodaros@enet.gr

Απρόβλεπτους κινδύνους μπορεί να κρύβει ο πολυσυζητημένος αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής-Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκη Τσελέντη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες συνεργάζεται σε επιστημονικό επίπεδο με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών για την εγκατάσταση θαλάσσιων σεισμογράφων στο Ελληνικό Τόξο, την ανάπτυξη μεθόδων προστασίας του περιβάλλοντος από τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και τον εντοπισμό κοιτασμάτων.

Περισσότερα...

 

Αγωγός με την καλή έννοια δηλαδή...

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Με την καλή έννοια δηλαδή...

 

Η δέσμευση του Γ. Παπανδρέου στην προεκλογική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη στις 26/09/2009:

«Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς.

Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα

Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται έπειτα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Περισσότερα...

 

Ολημερίς το χτίζανε

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν»

Του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ*

Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή

Πανηγυρισμοί και κραυγές νίκης, ικανές να σβήσουν ακόμη κι εκείνες για την επιτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ακούστηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ αμέσως μετά τη συνάντηση κορυφής του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τους Προέδρους της Ρωσίας και της Βουλγαρίας, κ.κ. Βλαντίμιρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνοφ, για το πολύπαθο έργο της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Ενα έργο, που, όπως είναι γνωστό, εδώ και 12 χρόνια, μας θυμίζει το «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν». Κοντά στην κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ βγήκε να πανηγυρίσει και να δηλώσει τη δική του συνεισφορά.

Περισσότερα...

 

Πετρέλαιο; Όχι, ευχαριστώ!

από corto maltese

Αυτήν την εποχή έχουμε ανοιχτό μέτωπο για το θέμα του αγωγού και όχι μόνο στην περιοχή μας. Δυστυχώς η φωνή μας δεν ακούγεται πολύ μακριά, όπως βέβαια και της Πτολεμαΐδας δεν ακούγεται σε μας. Να μην επεκταθώ και στην Σαντορίνη, Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα όπου οι φωνές δυστυχώς ακούγονται τοπικά.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας
pae2